4. juni 2012

Ingen mundharpe på jazzfestivalen

Det endelige program for Copenhagen Jazz Festival er nu kommet - ikke noget mundharpe på den, men det er jeg heller ikke som sådan skuffet over. Mundharpen er jo et sjældent instrument i den genre og det navn, som de fleste af os nok tænker på først, når det nævnes, er svenskeren Toots Thilemann. Så ingen grund til at forvente alt for meget med mundharmonika, når en jazzfestival nærmer sig. Der var nok mere grund til skuffelse om det var en bluesfestival.
Men jeg går da ud fra, at mundharpister ligesom andre musikere godt vil høre andet end mundharpe. Der er bestemt gode sager at hente - den brasilianske sanger Milton Nascimento, som er kendt fra sit samarbejde med Paul Simon og Sting, kommmer. Der er også saksofonist Wayne Shorter fra legendariske fusionsband Weather Report og Anouschka Shankar fra Indien, datter af Ravi. Der er mulighed for at høre saksofonisten Lee Konitz - det er bare at gå på opdagelse i programmet.
Ellers kan du læse min anbefaling af festivalens guitarister på Akustisk Guitar og en anbefaling af pianister er på min nystartede Piano - Klaver