Om mig og min musikalske udviklng

Se også min YouTube-kanal

Som barn gik jeg til klaverspil, det var et tilbud vi fik via min folkeskole. Egentlig kunne jeg godt lide at spille, jeg elskede jo musik, men det var den gammeldags undervisningsform.
Så hørte jeg The Beatles og oplevede den i tresserne populære folkesanger Donovan i flimmerkassen, så ville jeg til at spille guitar. Heldigvis var der en guitar i huset, da min mor havde forsøgt sig, da jeg var i førskolealderen. Så jeg sad og rodede med  at finde ud af akkorder ud fra Bent Hesselmann og Lasse Lunderskovs bog Beat guitar (beat var, hvad man kaldte rock dengang) og Politikkens håndbog Spil med becifring.
Nu kunne jeg noder fra klaverspil, så jeg fandt hurtigt ud af hvor noderne lå på guitaren og kunne snart spille enkle melodier. Men det med akkordspil og improvisation, det var ikke sådan at finde ud af. Heldigvis kom der et gratis tilbud om guitarundervisning på min folkeskole, her lærte jeg akkordsystemet, snart satte jeg mig for at lære hele Donovans og Bob Dylans sangkataloger samt alle de kendte folk-klassikere. Nu spillede de så også mundharmonika på et stativ, så jeg satte mig for også at lære det og øve mig på at spille de to instrumenter på den måde.

Siden udviklede jeg en stor kærlighed til bluesmusikken og spiller især det på mundharpen, men også en del folkemusik og klassisk mundharpe. Jeg er helt autodidakt, men planlægger at tage timer på Det Rytmiske Konservatorium, dels for at få papir på kvalifikationerne, dels for at lære mere.

Min hjemmeside: mogens-soerensen.dk/

Andre ikke-munharperelaterede sider, hvor man kan finde mig.

En guitarblog svarende til denne her: Akustisk guitar

Udover musikken, så er jeg også forfatter, min portal som sådan kan ses på fyldepennen.dk

 Læs også min blog på PointBlog.dk hvor jeg udtaler mig om aktuelle emner fra det ene eller det andet område.

Jeg anbefaler: PointShop hvor du kan shoppe gratis.

Jeg er også på Facebook