6. juni 2011

Pas på din mundharpe.

Selv om mundharpe er en forholdsvis billig fornøjelse, så kan den snart blive dyr hvis din mundharpe ikke holder særlig længe af gangen og du skal købe en ny hele tiden. Så uanset hvilken mundharpetype du bruger, så pas godt på den.

Behold den i etuiet.

De fleste mundharper er i et etui, når man køber dem. Lad dem være der, når du ikke bruger den. Her er den bedst beskyttet mod temperatursvingninger, der kan ændre metaltungernes stemning, og mod fugtighed, der kan forkorte deres levetid. Om du har købt en mundharpe uden etui, så køb et - de kan købes i de musikforretninger, der fører mundharper og koster ikke en herregård. Det kan snart komme til at koste en herregård uden det.

Bank den mod en hånd efter brug.

Når du har øvet på den eller spillet til andres fornøjelse, så bank den let mod den ene hånd, ikke så hårdt at den går i stykker, men så fugtigheden fra dit mundvand rystes ud af den. Det hober sig snart op inde i den. Det kan også være en god ide - især hvis den er delvis af træ - at tage en tandbørste, som du ikke bruger til bisserne mere og børste hen over hullerne.

Vogt den mod udsving.

Den kan snart få forkortet levetiden, hvis den udsættes for store temperatursvingninger. Så lad den ikke ligge i nærheden af radiatorer og hav den godt pakket ned, hvis du skal have den med ud.

Ved overholdelse af disse ting skulle din mundharmonika holde længe nok til, at det ikke ruinerer dig at købe en ny af og til. De lever jo ikke evigt, så det kan ikke undgås - men du kan undgå, at det sker for tit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar