fredag

Køb af diatonisk mundharmonika

Sommetider har Tiger-butikkerne en mundharpe liggende til sølle tyve kroner, men jeg må sige: den er ikke god. Den kan kun købes i en toneart og holder ikke særlig længe - og adskillige af tonerne er så seje at blæse, at det helt sikkert vil få de fleste til at miste interessen.
Hold dig til musikbutikkerne - og naturligvis skal din første mundharpe også være billig, for i starten vil du hurtigt slide den op og med for dyre mundharper kan den ellers forholdsvis billige fornøjelse som mundharpespil er blive en dyr fornøjelse. I musikbutikker, der fører mundharper, har de en lille blæsebælg, der kan spille alle tonerne igennem. Sørg for at få lov at høre, om alle tonerne fungerer ved hjælp af denne tingest, inden du køber.
Da det meste undervisningsmateriale om diatonisk mundharpe går ud fra c-dur, vil jeg råde dig til at starte med en mundharpe i den toneart. Find så en af de billige, der er gode til prisen. Et mærke, som er billigt, men alligevel godt, er Huang. Selveste Stevie Wonder sværger endda til dette mærke, så helt dårligt er det næppe.
Men om du foretrækker andre mærkers klang, det er så en smagssag.
Det gamle hæderkronede Hohner kan bestemt endnu. Hvis du bliver ved med at synes, at det er sjovt at spille mundharpe, så kan du gå over til de dyrere - og så har du helt sikkert også fået træning i at blæse på en måde, der ikke slider dem så hurtigt op.
Så skal du bestemt også have i andre tonearter - ideelt set i dem alle, men da du næppe har råd til at købe dem alle på en gang, så prioriter. Spiller du med guitarister, så køb udover c-harpen først d-dur, a-dur og g-dur. Spiller du med tangentspillere, vil jeg udover de allerede nævnte også sætte en f-harpe højt.
Som altid når du handler: brug hovedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar